Den här bloggen handlar om förlossningskonst: skapande processer om graviditet, förlossning och föräldraskap. Jag heter Alessandra Sarelin och jag är mamma till Klara (4 år), doula, forskare, skribent och grundare av kvinnocirkeln Levande kvinnor. Min egen förlossningskonst reflekterar min resa från dotter till mamma. Genom det jag kallar intuitiv processmålning har jag möjlighet att i bild uttrycka all ambivalens, glädje, vemod, vrede som hör till den omvandlingsprocess jag upplever att moderskapet har fört med sig.

Under sommaren 2010 gick jag en fem veckors Birthing from Within online kurs med Pam England i hur man leder det hon kallar Birth Art. England har använt målande som en del av sina förlossningsförberedelsekurser i över 20 år, och det är ofta deltagarnas favorit. Jag var den första men hoppeligen inte den sista finländaren på amerikanska Englands kurser.

Jag har också gått en doulakurs med Aktivt födande -föreningen (hösten 2010), en kurs i hur doulor kan stöda röstanvändning med musikpedagog  Hilkka-Liisa Vuori (hösten 2011), en doulakurs med Doulapalvelu våren 2012 (144 timmar, inklusive uppgifter) samt Dancing for birth instruktörskurs i Stockholm sommaren 2012. Jag håller privata sessioner i förlossningskonst för väntande par samt Dancing for birth kurser.

Min önskan är att informera om och inspirera Dig till att göra Din egen förlossningskonst. Kanske kan vi tillsammans föra in förlossningskonsten i den finländska förlossningskulturen. Jag söker samarbetspartners – förlossningskonst lämpar sig bäst som en del av en större helhet inom exempelvis förberedelsekurser. Min vision är förberedelsekurser som kombinerar rörelse (dans), röstövningar (”förlossningssång”) och konst (inre kunskap) med yttre fakta och information om barnafödande. Föräldrar behöver både ”inre” och ”yttre” kunskap när de förbereder ett barns födelse.

Är du eller din organisation intresserad av samarbete? Jag bor i Pargas (Finland), och rör mig också i mina gamla hemtrakter i Västnyland. Kontakta mig per e-post alessandra.sarelin[at]gmail.com

Min finska sida hittar du här. Information om mina doulatjänster hittar du på LabyrinthDoula.

Ett svar to “Om sidan och skribenten”

  1. Hej my dear friend,
    Your weblog appeared on my screen!! Looks so very nice. Will start reading it. Much love

Lämna en kommentar